Θεόδωρος Καστανέβας

Ο μέγας μύθος ότι το χρέος το κληρονομήσαμε από το παρελθόν και ειδικότερα από τη δεκαετία του 1980 και το σημερινό αριστερό ξεπούλημα της χώρας

11/01/2016 - 14:00

Το ιστόγραμμα που παρατίθεται πιο κάτω εδώ, καταρρίπτει πανηγυρικά τον τεράστιο μύθο που διακινείται συστηματικά από τα κατοχικά ΜΜΕ και αναπαράγεται εύκολα από πολλούς, ότι το σημερινό τεράστιο ελληνικό χρέος το κληρονομήσαμε από το παρελθόν και ειδικότερα από τη δεκαετία του 1980. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το ιστόγραμμα που προέρχεται από επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Eurostat, το χρέος της χώρας μας σε αναλογία του ΑΕΠ, κατά μέσο όρο στη δεκαετία του 1980, όπως και στη δεκαετία του 1970, ήταν κάτω από το 50%.

Απαγόρευση των δημοσκοπήσεων που κατασκευάζουν και καταστρέφουν κόμματα και παρέμβαση του Εισαγγελέα για τους ψευτοδημοσκόπους

22/09/2015 - 13:15

Η εγκληματική γελοιότητα με τις κούφιες δημοσκοπήσεις που κατασκευάζουν και καταστρέφουν κόμματα πρέπει να τελειώσει. Η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία αρκετά ευτελίστηκες από το τεράστιο ποσοστό αποχής της τάξης του 48% στις τελευταίες εκλογές, που αποδεικνύει ότι πολλοί ψηφοφόροι έκριναν ότι δεν έχει σημασία η ψήφος τους, αφού το αποτέλεσμα ήταν προκατασκευασμένο.
Η προετοιμασία και προκατασκευή των εκλογικών αποτελεσμάτων, γίνεται με δυο τρόπους.

Υπάρχει ελπίδα μέσα στην ακραία νεοφιλελεύθερη ευρωζώνη ;

03/09/2015 - 17:15

Υπάρχει άραγε ελπίδα να βγούμε από την κρίση και να δούμε καλύτερες μέρες μέσα στην ακρα'ια νεοφιλελεύθερη ευρωζώνη; Έχουν ελάχιστη βάση οι πολιτικοδημοσιογραφικοί μονόλογοι ότι μόνο μέσα στο ευρώ υπάρχει ελπίδα; Ότι πρέπει να δεχτούμε το ευρώ πάση θυσία; Η απάντηση είναι ένα βροντώδες όχι. Όχι στο ευρώ πάση θυσία ήταν και το μήνυμα του δημοψηφίσματος. Και εφ' όσον δε διαφαίνεται θέληση για διαφοροποίηση της ακραίας νεοφιλελεύθερης υφεσιακής πολιτικής με το υπερτιμημένο ευρώ από τους Εταίρους, δεν υπάρχει προοπτική ανάτασης της ελληνικής οικονομίας υπο τα σημερινά δεδομένα.

Πως το όχι μετατράπηκε σε ναι και η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού

11/07/2015 - 13:00

Το σχέδιο του μεταμοντέρνου γερμανικού πραξικοπήματος επικράτησε προσωρινά, ως μια δραματική Πύρειος νίκη. Ύστερα από μια μεταμεσονύκτια σύντομη συζήτηση - σούπα στη Βουλή, εγκρίθηκε το βάρβαρο τρίτο μημόνιο-προσυμφωνία με τους Εταίρους. Σε αγαστή συνεργασία με τα μνημονικά κόμματα της ΝΔ, το ξεδοντιασμένο ΠΑΣΟΚ και το Μπομπολίσιο Ποτάμι, μέσα σε ένα βουβό ήπιο κλίμα «εθνικής συνεννόησης», με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, η κραταιά κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παραδόθηκε άνευ όρων, τουλάχιστον προσωρινά, στους εκβιασμούς της νομισματικής φυλακής του ευρωπαράδεισου.

Οι ψευτοδημοσκοπήσεις για τη δραχμή και η προσφυγή στο δημοψήφισμα

01/05/2015 - 11:00

Έχει ειπωθεί από τον Ντισραέλι ότι «υπάρχουν ψεύτες, μεγάλοι ψεύτες και στατιστικές». Οι σύγχρονοι δημοσκόποι στην προσπάθειά τους να βγάλουν το ψωμί τους, διαμορφώνουν την κοινή γνώμη με βάση το παραπάνω αξίωμα. Έτσι, τελευταία μας βομβαρδίζουν με δημοσκοπήσεις που δήθεν συμπεραίνουν πως η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού τάσσεται με την παραμονή μας στην κόλαση της ευρωζώνης.

Τα εναλλακτικά πολιτικά σενάρια και η θεωρία της διαπραγματευτικής ισχύος ύστερα από τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

05/02/2015 - 12:15

H μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ανοίγει το δρόμο για εναλλακτικά σενάρια πολιτικών εξελίξεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει δεσμευτεί για την εφαρμογή μιας επεκτατικής εισοδηματικής,δημοσιονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Οι πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά των δανειστών δείχνουν ότι χαιρέτισαν με κρύα καρδιά τη νίκη του. Και πως είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν πολύ ελάχιστα από τα όρια των μέχρι σήμερα συμφωνηθέντων με την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση.

Πολύ καλά τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

28/01/2015 - 22:00

Από τις πρώτες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και των Υπουργών του, διαφαίνεται η αποφασιστικότητα για εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που στην ουσία καταργεί το μνημόνιο. Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης είναι εξαιρετικά. Απόλυτη συνέπεια λόγων και εξαγγελιών που τώρα πια είναι πολύ δύσκολο να μη γίνουν πράξη. Γιατί άλλο είναι να γίνεται μια εξαγγελία προεκλογικά και άλλο μετεκλογικά. Αν συνεχίσει έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που το ευχόμαστε, θα κερδίσει τη μεγάλη μάχη που δεν είναι άλλη από την έξοδο της χώρας από την πολυετή τραγωδία όπου μας έχει βυθίσει η τροϊκανή και μνημονική κατοχή.

Subscribe to Θεόδωρος Καστανέβας