ΣΥΡΙΖΑ

Ήττα του βαθέος ΣΥΡΙΖΑ, και οσμή Grexit φέρνει ο κυβερνητικός ανασχηματισμός

06/11/2016 - 21:52

Ως ήττα του βαθέος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκληφθεί ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, αφού επικράτησε η λογική να επιλεγούν στελέχη όπου το βιογραφικό των στελεχών που υπουργοποιήθηκαν είχε ειδικότερη βαρύτητα. Για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε ότι, διαθέτει πολιτικό αισθητήριο και ταλέντο τακτικισμού, αφού

Όταν απευθύνεις προσκλητήριο, τότε να αναμένεις επισκέψεις

09/10/2016 - 22:25

Ναι είναι αλήθεια ότι, η δύση είναι υπόλογη για τους πολέμους που προξενούνται σε πολλά σημεία της γης και ειδικότερα στη Συρία. Αλλά ας μη γελιόμαστε. Για το τσουνάμι των μουσουλμάνων εισβολέων που κατακλύζει τη χώρα μας, κύριος υπεύθυνος είναι ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ. Αφού αδυνατεί να παράσχει

Οι επίορκοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα λογοδοτήσουν όταν νομοτελειακά μεταβούμε στη δραχμή

25/05/2016 - 09:00

Η δημιουργία του Υπερταμείου υπο τον έλεγχο των δανειστών όπου εκχωρείται όλη η δημόσια περιουσία, αποτελεί τη μεγαλύτερη προδοσία σε βάρος του Ελληνικού κράτους από την ίδρυσή του σε ειρηνική περίοδο. Οι κυβερνώντες επίορκοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι συστημικοί σύμμαχοί τους, είναι υπόλογοι για το προδοτικό αυτό ατόπημα και όχι μόνο.

Ο Θατσερισμός της ψευτοαριστεράς και ο ραγιαδισμός της καρέκλας

05/05/2016 - 12:15

Το δράμα του Ελληνικού λαού συνεχίζεται με την επερχόμενη νέα κατοχική συμφωνία το πέμπτο καταστροφικό μνημόνιο που ετοιμάζεται να υπογράψει η Πρώτη Φορά Αριστερά, η οποία αναγορεύεται πλέον στο μεγαλύτερο εξολοθρευτή της χώρας. Και όλα αυτά, απλά και μόνο για να κρατήσει τις καρέκλες της εξουσίας. Ο ιδεολογικός της κήνσορας Αλέκος Φλαμπουράρης έχει

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε το λιμάνι του Πειραιά, πιο φθηνά απ’ ότι αξίζουν 4 ποδοσφαιριστές!

21/01/2016 - 15:15

Αξία ξεπουλήματος του 67% του Λιμανιού Πειραιά στους Κινέζους: 368,5 εκ. ευρώ.
Αξία των ποδοσφαιριστών Μέσι, Ρονάλντο, Νεϊμάρ και Λουί Σουάρεζ: 382,2 εκ. ευρώ.
Πηγές: Εφημερίδα Ημερησία, http://www.transfermarkt.co.uk.
Ουδέν σχόλιο…

ΣΥΡΙΖΑ : Εθνομηδενισμός, κοινωνική αναλγησία με κατάληξη την εθνική προδοσία

20/01/2016 - 09:45

Ένα ιδεολογικό και πολιτικό σχήμα που, δυστυχώς, είχε καταστεί κυρίαρχο τα τελευταία είκοσι-τριάντα χρόνια στην Ελλάδα, έρχεται να καταρρεύσει παταγωδώς με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Στο παρελθόν, στην ελληνική παράδοση, μέχρι και την περίοδο του "πατριωτικού" ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου της δεκαετίας του '80, η κοινωνική ευαισθησία ήταν πάντα συναρτημένη με τον πατριωτισμό και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων – τουλάχιστον από την... Επανάσταση του '21 και μετά.

Πωλείται και το τελευταίο 10% του ΟΤΕ...

19/01/2016 - 11:15

Προσωπική δέσμευση του Τσακαλώτου στον Μοσχοβισί...
Πωλείται και το τελευταίο 10% του ΟΤΕ...
Βρε αυτοί δεν έλεγαν προεκλογικά πως θα επανακρατικοποιήσουν τον ΟΤΕ, ως βασικό οργανισμό που συνδέεται με την ασφάλεια της χώρας...??

Η κοινωνία καταδικάζει Σχινά και ΣΥΡΙΖΑ για τα ρουσφέτια

19/01/2016 - 08:30

Την οργή επώνυμων και ανώνυμων ξεσήκωσε η προκλητική στάση του ανιστόρητου υπέρμαχου των ρουσφετολογικών προσλήψεων στο δημόσιο, του... ΕΑΜοράπερ γραμματέα νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Και ταιριάζει "γάντι" το στιχάκι που κάνει θραύση στο διαδίκτυο: «Άκου μάνα, για όλους έχει ο κρατισμός / Ίσως τώρα με Αλέξη, να' ρθει ο διορισμός / ΕΑΜ και μπάχαλα να διοριστεί κι ο αδερφός / άκου μάνα σ' εμάς ανήκει ο μισθός».

Βουλιάζει και στις συστημικές δημοσκοπήσεις η Πρώτη Φορά Αριστερά-Μπροστά 3,7 μονάδες η ΝΔ

Η Πρώτη Φορά Αριστερά κατάφερε να βουλιάξει πολύ γρήγορα. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται σε όσους έχουν στοιχειώδες πολιτικό αισθητήριο και επαφή με την καθημερινότητα/.Αλλά και το επιβεβαιώνει και η τελευταία συστημική δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα 3,7 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία, υπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύουν τα Παραπολιτικά το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 3,7 μονάδων έναν
15/01/2016 - 22:00

Η Πρώτη Φορά Αριστερά κατάφερε να βουλιάξει πολύ γρήγορα. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται σε όσους έχουν στοιχειώδες πολιτικό αισθητήριο και επαφή με την καθημερινότητα/.Αλλά και το επιβεβαιώνει και η τελευταία συστημική δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα 3,7 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία, υπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Focus: Διορισμοί για "συγγενείς και φίλους" της ελληνικής κυβέρνησης

13/01/2016 - 13:15

Υπό τον τίτλο «Για φίλους και συγγενείς» το περιοδικό Focus αναφέρεται στο διορισμό συγγενών πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας είχε υποσχεθεί το τέλος του παλαιού νεποτισμού. Εντούτοις αυτός εξακολουθεί να ανθίζει».
Το περιοδικό σημειώνει ότι έναν χρόνο μετά την πρώτη εκλογή του και ενώ ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί το τέλος του νεποτισμού και της διαφθοράς των τελευταίων δεκαετιών κάνοντας λόγο για «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει γίνει πιο δίκαιη.

Φασισμός με αριστερά γιλέκα

12/01/2016 - 13:15

Έχουμε γράψει, πολλές φορές ότι ο μέγας άθλος των «αριστερών» ανδρεικέλων είναι ότι ξεπερνούν σε αγριότητα, σε δωσίλογη κακουργία και σε υστερία εμπαιγμού, κάθε προηγούμενη κυβέρνηση.Βεβαίως όταν Καταστρέφεις την Ελλάδα με νοσηρή βουλιμία, καταληστεύεις τον ελληνικό λαό (τους μισθούς, τις συντάξεις, τα σπίτια τους κ.λπ), συσσωρεύεις στρατιές ανέργων και άστεγων, κλείνεις τεράστιο πλήθος επιχειρήσεων, οδηγείς χιλιάδες συνανθρώπους μας σε αυτοκτονία.

Νέο εθνομηδενιστικό νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

12/01/2016 - 12:45

Συζητείται αυτές τις μέρες τo νέο σχέδιο νόμου για την Ιθαγένεια, που συζητείται και προβλέπεται να ψηφιστεί από τη Βουλή, μέσα στη σύγχυση της διαπραγμάτευσης για το χρέος και τα μνημόνια. Το σχέδιο νόμου δεν αφορά μόνον στα δικαιώματα των νεοεγκατεστημένων πληθυσμών στη χώρα μας, όπως ισχυρίζονται οι εισηγητές του. Επί της ουσίας, ο Κώδικας Ιθαγένειας προσδιορίζει τη σύνθεση αυτής της χώρας, το πώς συγκροτείται το εθνικό σώμα.

Ο κοπανιστός αέρας εφεξής θα ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ…

06/01/2016 - 08:00

Αφήσαμε πίσω μας ένα χρόνο που μάλλον όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε. Ήταν το δίχως άλλο ένας χρόνος μεγάλων απογοητεύσεων, διαψεύσεων, απωλειών, ένας χρόνος ψευδών και απάτης, ένας χρόνος εθνικής ασυναρτησίας - σίγουρα ο πλέον επώδυνος της μεταπολίτευσης. Η «πρώτη φορά Αριστερά» έφερε στην επιφάνεια την συντριπτική της ανυπαρξία και κυρίως αποκάλυψε τον στυγνό κυνισμό της λαμβάνοντας μέτρα που καμιά άλλη κυβέρνηση δεν θα τολμούσε να εφαρμόσει.

Το ελληνικό παράδοξο: Τι προβλέπει ο Economist για την Ελλάδα και άλλες οικονομίες

27/12/2015 - 22:30

Η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη σε ένα καθεστώς χαμηλής ανάπτυξης και υψηλού χρέους, για το οποίο κανείς -είτε εντός είτε εκτός της χώρας- δεν πιστεύει ότι είναι βιώσιμο, αναφέρει το βρετανικό περιοδικό Economist στην χριστουγεννιάτικη έκδοσή του.

Αλαβάνος : Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αριστερά της προδοσίας

Πρέπει να είσαι πολύ αυτιστικός ώστε να μην έχεις καταλάβει ότι η τρόικα θα σου βάλει ακριβώς αυτό το δίλημμα. Αυτό το δίλημμα το έβαλε στον Παπανδρέου, στο Σαμαρά, στον Παπαδήμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους κατήγγειλε με τη ρητορεία του πιο σκληρού εισαγγελέα για αυτό που κάνανε και είναι αστείο να λέμε τώρα ότι ξαφνικά βρέθηκαν μπροστά στο δίλημμα. Αυτό το δίλημμα υπάρχει συνεχώς από την πρώτη στιγμή της τρόικα στην Ελλάδα. Επομένως θα έπρεπε να ήσουν έντιμος προς το λαό και όλα αυτά τα χρόνια, να λες τι θα κάνεις όταν
26/12/2015 - 14:30

Για αριστερά της προδοσίας, μία παρένθεση στην ιστορία της αριστεράς και μάλιστα σκοτεινή, κάνει λόγο μιλώντας στο News247 ο επικεφαλής του Σχεδίου Β Αλέκος Αλαβάνος εξαπολύοντας φαρμακερά βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.Στο ερώτημα εάν έχει μετανιώσει, καθώς εκείνος ήταν που ανέδειξε αρχικά το σημερινό πρωθυπουργό, ο κ.Αλαβάνος υπενθυμίζει ότι

Ο βαθύς νεοφιλελευθερισμός του Αλέξη Τσίπρα

15/12/2015 - 11:00

Ο Κώστας Σημίτης, ως ένας τυπικός αλλά και σημαντικός δεξιός σοσιαλδημοκράτης της δεκαετίας του '90 σηματοδότησε τον πρόλογο εφαρμογής του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα, επιτελώντας ταυτόχρονα ιδεολογική και υλική λειτουργία.Δυσφημώντας όλη τη λαϊκή, αντιιμπεριαλιστική και κοινωνική παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ και της μεταπολίτευσης διαμόρφωσαν μαζί με την ομάδα του αλλά και με ένα τμήμα της ανανεωτικής αριστεράς, τους ιδεολογικούς όρους της Ελλάδας του δεξιού “εκσυγχρονισμού” και της απόλυτης εξάρτησης από τονευρωπαϊσμό και τον ατλαντισμό.

Λαός πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος

14/12/2015 - 11:15

Μας χτυπάει την πόρτα κάποιος. Του ανοίγουμε και μας λέει πως είναι γιος του θεού. Τον βάζουμε στο σπίτι σας, τον ταΐζουμε και τον κοιμίζουμε στο καλύτερο δωμάτιο. Την άλλη μέρα φεύγει και λίγο αργότερα διαπιστώνουμε έντρομοι πως μας έκλεψε λεφτά και κοσμήματα. Ποιος φταίει γι αυτό; Ο θεός; «Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις» έλεγε ο Τσαρούχης. Μια φράση που όλοι έχουμε δανειστεί στον γραπτό ή στον προφορικό μας λόγο. Και μάλιστα άπειρες φορές επειδή οι απατεώνες στη χώρα μας περισσεύουν. Από τον κομπογιαννίτη που παριστάνει το γιατρό μέχρι τον πολιτικό που παριστάνει τον αριστερό.

Η Θατσερική ΤΙΝΑ και η δεξιοποίηση της αριστεράς

12/12/2015 - 11:30

To περίφημο σλόγκαν «TINA» ( There Ιs No Alternative-Δεν Υπάρχει Εναλλακτική), χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τη Μάργκαρετ Θάτσερ, την Πρωθυπουργό των Συντηρητικών της Μ. Βρετανίας στη δεκαετία του 1970. Σύμφωνα με την «ΤΙΝΑ», δεν υπάρχει εναλλακτική λύση άλλη από τον ισχύοντα σήμερα ακραίο καπιταλισμό που πρέπει να κυριαρχήσει και να περιθωριοποίηση τον σοσιαλισμό. Η Θατσερική αυτή ρήση που εντοπίζεται στον φιλόσοφο του 19ου αιώνα Χέρμπερτ Σπένσερ, αλλά και τον Φράνσις Φουκουγιάμα (Το τέλος της ιστορίας), καθιερώθηκε διεθνώς ως η κορυφαία επιχειρηματολογία του άγριου νεοφιλελευθερισμού της σύγχρονης εποχής.

Σελίδες

Subscribe to ΣΥΡΙΖΑ