συντάξεις

Έρχονται και νέα σκληρά μέτρα για να αποπληρώσουμε τα ιλιγγιώδη ποσά για χρέη που απαιτούν οι δανειστές

26/10/2016 - 21:42

Τα ιλιγγιώδη ποσά που καλούμαστε να καταβάλλουμε για το διαρκώς αυξανόμενο μέσα στην ευρωζώνη χρέος, προκαλούν ζάλη. Το εξωφρενικό μέγεθος των ποσών αυτών δεν δημοσιοποιείται, αφού κάτι τέτοιο οδηγεί σε αυτονόητα συμπεράσματα. Μόνο από δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΕ

Η φτωχοποίηση των Ελλήνων από το ακριβό ευρώ με απλά λόγια και συγκεκριμένα στοιχεία

08/01/2016 - 10:00

Με την ένταξή της μας στην ευρωζώνη, η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πολιτών, μειώθηκε κατακόρυφα λόγω της υψηλής αρχικής ισοτιμίας του ευρώ έναντι της δραχμής που εισηγήθηκε η πονηρή Goldman Sachs. Αυτό είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να εκτοξευθούν οι τιμές των προϊόντων και γενικότερα το κόστος ζωής να αυξηθεί κατακόρυφα. ( Βλέπε πίνακα). Η αγοραστική δύναμη του Έλληνα καταναλωτή έπεσε πολύ χαμηλά.

Κατά 30% χαμηλότερες συντάξεις για τους μελλοντικούς συνταξιούχους

07/01/2016 - 12:30

Μεσοσταθμικές μειώσεις 15% στις κύριες συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους με μηνιαίο εισόδημα άνω των 750 ευρώ φέρνει το σχέδιο νόμου που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος στους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έξι χρόνια στασιμοχρεοκοπίας

07/01/2016 - 11:30

Οφείλουμε στον κ. Βενιζέλο τον νεολογισμό στασιμοχρεοκοπία, ο οποίος φαίνεται θα είναι ένας πετυχημένος όρος αφού ήδη πλησιάζει τις δέκα χιλιάδες ευρέσεις στο διαδίκτυο. Ο κ. Βενιζέλος τον χρησιμοποιεί προκειμένου να χαρακτηρίσει την σημερινή κατάσταση όπου «και Grexit δεν θα έχουμε αλλά και ανάταση δεν θα έχουμε γιατί δεν δημιουργούνται οι πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που θα κινητοποιήσουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.»

Ευρώ και ΣΥΡΙΖΑ θέλαμε : Ας καταπιούμε τώρα άλλο ένα επι πλεόν σφαγιασμό των συντάξεων έως και 30%

06/12/2015 - 11:45

Σφαγιαστικές περικοπές στις συντάξεις,στο εφαπαξ και στις επικουρικές έως και 30% έρχονται με τις νέες ρυθμίσεις του "Ευρωπαράδεισου" της "Πρώτη Φορά Αριστερά".Στο υπουργείο Εργασίας επεξεργάζονται σενάρια περιστολής των δαπανών, με πρώτους στόχους τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ των ταμείων πρόνοιας, που από τον Αύγουστο του 2013 έχουν κηρύξει παύση νέων πληρωμών, καθώς και σε μερίσματα σε 280.000 πολιτικούς συνταξιούχους, που με πολύ κόπο και με συνεχή δάνεια πληρώνονται το τελευταίο εξάμηνο.

Καταργούν τις πρόωρες συντάξεις μέσω… επιδόματος

01/12/2015 - 16:00

Κατάργηση της συνταξιοδότησης με καθεστώς πρόωρης εξόδου κρύβει το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό καθεστώς, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», καθώς όσοι φεύγουν πριν από τα 67 θα παίρνουν επί της ουσίας επίδομα αντί σύνταξης χωρίς την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ.
Αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι τα σενάρια που επεξεργάζονται από κοινού με τους τεχνοκράτες εκπροσώπους των δανειστών δεν περιλαμβάνουν τη χορήγηση βασικής σύνταξης 384 ευρώ πριν από το 67ο έτος ή αν δεν συμπληρώνονται 40 χρόνια ασφάλισης για συνταξιοδότηση στο 62ο έτος.

Ευρώ πάσει θυσία θέλουμε; Να και άλλο «μαχαίρι» σε συντάξεις, επικουρικές, εφάπαξ και ΕΚΑΣ

30/11/2015 - 07:30

Εκρηκτικό κλίμα προκαλεί στην κεντρική πολιτική σκηνή το «βαρύ» πακέτο του ασφαλιστικού, καθώς δε διαφαίνεται προοπτική διακομματικής στήριξης, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με την απεργία που προκήρυξαν στις 3 Δεκεμβρίου δηλώνουν ότι « αυτό το ασφαλιστικό δεν περνάει». Αναμένεται να υπάρξουν μειώσεις έως 20% στις κύριες συντάξεις, ενώ προλειαίνεται το έδαφος για μεσοσταθμική μείωση στις επικουρικές 6%-7% ,στα εφάπαξ (έως 8%) καθώς και για τη κατάργηση του ΕΚΑΣ για 80.000 δικαιούχους.

Ανατροπές παντού φέρνει το νέο Ασφαλιστικό

22/11/2015 - 23:15

Ανατροπές παντού φέρνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των δανειστών και αναμένεται να είναι το επόμενο κρίσιμο νομοσχέδιο που θα έλθει στη Βουλή. Με το σχέδιο της ασφαλιστικής αναθεώρησης, το οποίο αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής τίθεται εν αμφιβόλω το σύνολο των χορηγούμενων συντάξεων. Στόχος είναι η μείωση της δαπάνης που καταβάλλει ο κρατικός προϋπολογισμός για συντάξεις από το 9% του ΑΕΠ σήμερα στο 6% ως το 2020.

Ο Κατρούγκαλος βρήκε τη λύση για το ασφαλιστικό : Θα μειώνονται αυτόματα οι συντάξεις όταν υπάρχουν ελλείμματα!

09/11/2015 - 19:15

Πακέτο σαρωτικών αλλαγών και προσαρμογών προς τα κάτω στις συντάξεις ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας.Προβλέπονται ενοποιήσεις και καταργήσεις-εξπρές των ασφαλιστικών ταμείων, μειώσεις σε παλιές και νέες συντάξεις από 3% έως 12% με κριτήριο την ηλικία αποχώρησης των συνταξιούχων, αλλά και με άλλες αρνητικές αλλαγές. Παράλληλα, θεσπίζεται ο επιλεγόμενος "Κατρούγκαλος-σταθεροποιητής-" στα ταμεία κύριας ασφάλισης, ώστε να μειώνονται αυτόματα οι συντάξεις όταν υπάρχουν ελλείμματα.

Στον "αέρα" 300.000 ασφαλισμένοι από τα νέα όρια συνταξιοδότησης

29/10/2015 - 19:45

Νέες εγκυκλίους από τα ασφαλιστικά ταμεία, φαίρνουν οι δύο εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις για τα νέα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης που εκδόθηκαν από την αρχή της εβδομάδες.Οι εν λόγω εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις αφορούν στην κατάργηση της 35ετίας στο δημόσιο και την έξοδο με πλήρη σύνταξη στα 67 έτη ακόμα και για εκείνους που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Κουρεύονται οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ - Μαχαίρι και κάτω από τα 1.000 ευρώ

25/10/2015 - 18:00

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να μειωθούν οι συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στην Realnews. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος το «κούρεμα» συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ φαίνεται να είναι αναπόφευκτο με το Μαξίμου να έχει δεύτερες σκέψεις σε ότι αφορά τη διατήρηση των επικουρικών.

Τέλος στις επικουρικές βάζει ο Κατρούγκαλος - Βασική σύνταξη 390 ευρώ

20/10/2015 - 08:15

Θέσπιση βασικής σύνταξης ύψους 390 ευρώ, διαφορετικό ποσοστό αναπλήρωσης για τους υψηλόμισθους με στόχο την προστασία των χαμηλών εισοδημάτων και ανακαθορισμό (δηλαδή μείωση) των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων προβλέπει η μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου η οποία θα τεθεί σε γενικές γραμμές και χωρίς «ποσοτικοποίηση» των αποτελεσμάτων σήμερα υπόψη του υπουργικού συμβουλίου.

Τα κροκοδείλια δάκρυα του Λαμπρακιστάν…

19/10/2015 - 16:30

Κλαίει και οδύρεται για τη γενοκτονία των συνταξιούχων το προπαγανδιστικό ιερατείο των ληστών και δημίων!!!
Στο πρωτοσέλιδο των «Νέων» (με το γέροντα να κλαίει και με τον τίτλο: «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν») αποτυπώνεται η μακάβρια υποκρισία των «νταβάδων» της «Ενημέρωσης» και της δημοσιογραφικής πορνείας: Ιδιαίτερα του Συγκροτήματος το οποίο αποτελεί την πλέον μοχθηρή αιχμή της καθεστωτικής κτηνωδίας και της ευρώ-κατοχής μας…

Μνημόνιο 2016: Φορολόγηση αγροτών, κατάργηση ΕΚΑΣ, πλειστηριασμοί, εργασιακά στα νέα προαπαιτούμενα

19/10/2015 - 08:30

Το νέο μνημόνιο θα έρθει την άνοιξη του 2016, μετά την εφαρμογή και της δεύτερης λίστας προαπαιτούμενων, που θα οδηγήσει στην αποδέσμευση της επόμενης υποδόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ. Η λίστα αυτή με τα νέα προαπαιτούμενα θα διαμορφωθεί από το EuroWorking Group (EWG), δηλαδή τους εκπροσώπους των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που αναμένεται να συνεδριάσουν την Τετάρτη.

Σφαγή συντάξεων στο προωθούμενο Ασφαλιστικό

17/10/2015 - 19:45

Όπως αναφέρουν τα Νέα, οι ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση εκτιμούν ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείνει η Επιτροπή Σοφών, οι νυν συνταξιούχοι με συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ κινδυνεύουν να χάσουν από μία έως τρεις συντάξεις ετησίως εξαιτίας του επαναϋπολογισμού του ποσού της σύνταξής τους. Οι μειώσεις θα κυμανθούν από 20% έως 30% στις υψηλές συντάξεις, με αποτέλεσμα ένας συνταξιούχος των 1.300 ευρώ (σύνολο κύριας και επικουρικής) να έχει ετήσια απώλεια 3.900 ευρώ (μείωση 25%). Δηλαδή θα χάσει 3 συντάξεις.

Σφαγή με το νέο ασφαλιστικό: Θα χαθούν από μία έως τρεις συντάξεις το χρόνο

16/10/2015 - 08:45

Από μία έως τρεις συντάξεις ετησίως θα χάσουν οι νυν συνταξιούχοι που εισπράττουν συντάξεις άνω των 1000 ευρώ εξαιτίας του ανακαθορισμού ( επαναυπολογισμού) του ποσού της σύνταξής τους με βάση χαμηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης , παρέμβαση που έκρινε αναγκαία η επιτροπή σοφών κρίνει αναγκαία για να γεφυρωθεί το χάσμα παλιάς και νέας γενιάς συνταξιούχων το οποίο δημιουργήθηκε μετά από τη μεταρρύθμιση του 1992.

Τσουνάμι στις συντάξεις και ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, τα «δώρα» του πάση θυσία στο ευρώ

15/10/2015 - 22:30

Τα «δώρα» του πάση θυσία στο ευρώ έρχονται ως μποναμάς-λαιμητόμος για τους συνταξιούχους με τον επικείμενο τσουνάμι που σαρώνει το ασφαλιστικό μας σύστημα. Πολύ συνοπτικά οι κατακλυσμιαία καταβαράθρωση των συντάξεων με τις υπό ψήφιση διατάξεις από τη μνημονιακή κατοχική Βουλή των Ελλήνων, που μεταξύ άλλων, ανέδειξαν με την ψήφο τους και οι συνταξιούχοι είναι :

Κίνδυνος «κουρέματος» 50% στα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων τον Νοέμβριο

14/10/2015 - 09:30

Αναστάτωση προκαλεί επιστολή-βόμβα στην οποία γίνεται λόγος σε μαχαίρι ως και 50% στα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων του Δημοσίου από τον επόμενο μήνα που απέστειλε στο υπουργείο Εργασίας η Διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων. Το Ταμείο δεν έχει χρήματα για το μέρισμα και υπάρχει άμεσος κίνδυνος περικοπής του 40% η και του 50% από τον επόμενο μήνα.

Σελίδες

Subscribe to συντάξεις