Κύπρος

Παραπέμπεται στις καλένδες το Κυπριακό ευτυχώς

Οι πρώτες δικές μας εκτιμήσεις -και γιατί να το κρύψουμε και ελπίδες- από τη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό είναι ότι, η όλη υπόθεση παραπέμπεται στις καλένδες. Είναι τόσο ακραίες οι απαιτήσεις της Τουρκικής πλευράς που ακόμα και ο ενδοτικός Νίκος Αναστασιάδης είναι αδύνατο να αποδεχτεί. Ο τελευταίος δέχτηκε να απεμπολήσει την ιδιότητα του εκπροσώπου του Κυπριακού κράτους προσερχόμενος στη διάσκεψη της Γενέυης ως επικεφαλής της ελληνοκυπριακής Κοινότητας, αναγνωρίζοντας
15/01/2017 - 20:26

Οι πρώτες δικές μας εκτιμήσεις -και γιατί να το κρύψουμε και ελπίδες- από τη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό είναι ότι, η όλη υπόθεση παραπέμπεται στις καλένδες. Είναι τόσο ακραίες οι απαιτήσεις της Τουρκικής πλευράς που ακόμα και ο ενδοτικός Νίκος Αναστασιάδης είναι αδύνατο να αποδεχτεί. Ο τελευταίος δέχτηκε να απεμπολήσει την ιδιότητα του εκπροσώπου του Κυπριακού κράτους προσερχόμενος στη διάσκεψη της Γενέυης ως επικεφαλής της ελληνοκυπριακής Κοινότητας, αναγνωρίζοντας

Για να μη λέμε ότι δεν γνωρίζαμε...

18/01/2016 - 15:15

Όπως είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στη διεθνή σκηνή, οι μεγάλες δυνάμεις και οι σοβαρές χώρες σχεδιάζουν για τα επόμενα 25, 50 και 100 χρόνια. Και με βάση το σχεδιασμό αυτόν, χαράσσεται η πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις σε όλους τους τομείς, από την ανάπτυξη και το Ασφαλιστικό μέχρι την εθνική άμυνα και την εξωτερική πολιτική!

41 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

20/07/2015 - 14:45

Λευκωσία - Ανταπόκριση

Στις 20 Ιουλίου του 1974, η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο και έκτοτε κατέχει το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκμεταλλευόμενη το άφρον πραξικόπημα της χούντας των Ελλήνων συνταγματαρχών και των ντόπιων λακέδων τους, εκτέλεσε την «ειρηνευτική επιχείρηση»

Κύπρος: 41 χρόνια μετά ο λαός δεν ξεχνά την προδοσία

16/07/2015 - 12:30

Συμπληρώνονται σήμερα 15 Ιουλίου 41 χρόνια από την αποφράδα ημέρα του προδοτικού πραξικοπήματος κατά της νόμιμης κυβέρνησης του προέδρου Μακαρίου από τους άφρονες συνταγματάρχες της Χούντας των Αθηνών και τους ντόπιους υποτακτικούς τους, που άνοιξε τις κερκόπορτες στον Τούρκο εισβολέα για να πατήσει πόδι στην Κύπρο και να έχει μέχρι σήμερα υπό την κατοχή του το 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αν επικρατήσει το ναι, τη Δευτέρα ο Ντράγκι θα κουρέψει τις καταθέσεις των Ελλήνων όπως έκανε στην Κύπρο

Ολόκληρη η χώρα θα μπει σε διαδικασία πλήρους υποταγής με ακραίες διαδικασίες βάρβαρης πτώχευσης που θα συνεπάγεται την "κλοπή" και των τελευταίων καταθέσεων των ελλήνων πολιτών. Αυτό θα γίνει για να δοθεί ένα μάθημα και σε άλλους "απείθαρχους" λαούς της Ευρώπης ενάντια στη νεο-γερμανική κατοχή, να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός γιατί δε «συνεμορφώθει προς τας υποδείξεις»
02/07/2015 - 18:30

Στην περίπτωση που η εκστρατεία φόβου, τρομοκράτησης και παραπληροφόρησης που έχουν εξαπολύσει ασύστολα οι ολιγάρχες και τα παπαγαλάκια των καναλιών πετύχει να επικρατήσει το ναι στο δημοψήφισμα την Κυριακή, τότε θα επαναληφθεί το σκηνικό της Κύπρου σε χειρότερη έκδοση.

Πολλές ομοιότητες, μία διαφορά

30/06/2015 - 12:15

Οπως τότε έτσι και τώρα τα διεθνή και ντόπια ΜΜΕ τηρούν παρόμοια στάση, συγκρούονται δύο σχολές σκέψης και η «αλληλεγγύη» των τοκογλύφων προκάλεσε ανθρωπιστικές κρίσεις και εκεί και εδώ, μόνο που η Λευκωσία τότε είχε πει ένα πικρό «ναι» στα εκβιαστικά διλήμματα των «θεσμών», ενώ η Αθήνα τώρα άρθρωσε το μεγάλο «όχι»

Μεθοδεύεται Εθνική Προδοσία στην Κύπρο

25/06/2015 - 16:15

Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Η Τουρκικη Εφημερίδα «Κίπρις» δημοσιεύει πως Ελληνοκυπριακές πηγές θεωρούν: Ότι, 80.000 περίπου πρόσφυγες και εκτοπισμένοι 1ης γενιάς έχουν πεθάνει.Ότι, οι περισσότεροι απο τους υπόλοιπους δεν θα θέλουν να επιστρέψουν,όπως και ούτε τα παιδιά τους και θα προτιμήσουν αποζημείωση και ανταλλαγή περιουσίας.

Αδιέξοδες πολιτικές: Θέλουν να στραγγαλίσουν την Ελλάδα

02/06/2015 - 02:00

Η Αθήνα έχει διανύσει αρκετό δρόμο για να συναντήσει τους λεγόμενους θεσμούς, χωρίς στην αντίπερα όχθη να έχουν προβεί σε οποιεσδήποτε κινήσεις και ενέργειες για γεφύρωση των διαφορών. Οι μισθοί δεν μπορούν να μειωθούν περαιτέρω, ήδη οι συντάξεις αποτελούν επιδόματα πείνας.

Κύπρος : Το χρονικό της πολιτικής κια οικονομικής χρεοκοπίας

25/04/2015 - 14:45

Στις αρχές του προηγουμένου Μαρτίου το ψηφιακό περιοδικό "The Press Project" αποκάλυψε το ιστορικό του ξεπουλήματος των ελληνικών υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, της Λαϊκής Τράπεζας και της Ελληνικής Τράπεζας. Το άρθρο που βασίστηκε στο λεπτομερές ρεπορτάζ του Γερμανού δημοσιογράφου Harald Schumann για την εφημερίδα "Der Tagesspiegel" φανέρωσε πως το "Σενάριο Κύπρου" στήθηκε κυνικά και μεθοδικά από την παγκόσμια ελίτ....

Χάρβαρντ: Αναγκαία η εθελοντική έξοδος της Ελλάδας και της Κύπρου απο το ευρώ

Η εθελονική αποχώρηση από την ευρωζώνη θα ήταν προτιμητέα για την Ελλάδα και την Κύπρο, εάν επιθυμούν την ανάπτυξη, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και η οποία δημοσιεύτηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό Harvard Business Review.
19/03/2015 - 22:00

Η εθελονική αποχώρηση από την ευρωζώνη θα ήταν προτιμητέα για την Ελλάδα και την Κύπρο, εάν επιθυμούν την ανάπτυξη, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και η οποία δημοσιεύτηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό Harvard Business Review.

Η ανάγκη ανακήρυξης της ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

04/03/2015 - 14:00

Η Τουρκία εκδήλωσε από τις 27/2~2/3 τ.έ. τη μεγαλύτερη πολιτική επίθεσή της κατά της ελληνικής κρατικής υπόστασης στο Αιγαίο και, υπό το κράτος της ελληνικής άκαμπτης αποφασιστικότητας, αναδιπλώθηκε.Η επίθεση αυτή ακολούθησε την εισβολή στην κυπριακή Α.Ο.Ζ. και τη διαρκή απόρριψη ύπαρξης της κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου

24/02/2015 - 14:15

Σε μια περίοδο που τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα αντιμετωπίζουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης και τη νεοαποικιακής νοοτροπίας συμπεριφορά των δανειστών, αλλά και τη συνεχιζόμενη τουρκική επεκτατική πολιτική, η εθνική ομοψυχία και η συμπόρευση του Μητροπολιτικού και Κυπριακού Ελληνισμού αποτελούν επιτακτική αναγκαιότητα, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου

Σπονδή στον μεγάλο Ελληνα- Κύπριο Τάσο Παπαδόπουλο

12/12/2014 - 22:30

Σαν σήμερα στις 12 Δεκεμβρίου 2008 έφυγε απο το ζωή ο μεγάλος Έλληνας ηγέτης της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος που είπε το μεγάλο όχι στο καταστρεπτικό σχέδιο Ανάν.Στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, με ποσοστό 76% οι Ελληνοκύπριοι καταψήφισαν το Σχέδιο Ανάν για τη λύση του Κυπριακού, ύστερα και από μεγαλειώδες διάγγελμά του Πρόεδρου τους.

Αλέξης Τσίπρας σε στυλ Aνδρέα Παπανδρέου light : Να αποσυρθεί το Μπαρμπαρός από την Κύπρο

Τσίπρας σε στυλ ανδρέα Παπανδρέου light
02/12/2014 - 09:30

"Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» πρέπει να αποσυρθεί, για να υπάρξει επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλο.Ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στην παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός και τα άλλα πλοία που το συνοδεύουν, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή μείζονα πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας.Δεν έφτασε βέβαια στο περίφημο "βυθίσατε το Χώρα" ...

Εύκολα κλείνουν τα ΑΤΜ…. Πιο Εύκολα όμως, προσκυνάνε οι κυβερνήσεις….. στην Κύπρο, στην Ιρλανδία, στην Ελλάδα…

02/12/2014 - 09:15

Η κυβέρνηση, ή καλύτερα η Ν.Δ. του Σαμαρά, επιστρατεύει στην πολιτική αντιπαράθεση, το τελευταίο της δυνατό χαρτί, τις τράπεζες. Στην πραγματικότητα η Ν.Δ. έχει ένα υποθετικό δίκιο. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση και προσπαθήσει να μην πειθαρχήσει στις εντολές της ευρωζώνης, τότε πολύ απλά θα κλείσουν οι τράπεζες. Αυτή είναι μια πικρή αλήθεια.

Το σχέδιο της Τουρκίας για την κυπριακή ΑΟΖ

28/11/2014 - 21:30

Σε παλαιότερο άρθρο, κάναμε μια συνοπτική αναφορά στο γαϊτανάκι των προκλήσεων της Τουρκίας στις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες και αναφερθήκαμε στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Τουρκία λόγω των συμφωνιών που υπέγραψε η Κύπρος με μεγάλες ενεργειακές εταιρείες για την εκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ.Επίσης

Με την πολιτική του Σουλτάνου Ερντογκάν, η Τουρκία θα είναι de facto απούσα από την επαναχάραξη των συνόρων της.

28/11/2014 - 21:15

Η επίσκεψη Μπάιντεν στην Τουρκία επιβεβαίωσε τις προβλέψεις πολλών ότι στόχος της ήταν να βάλει μερικούς επιδέσμους στις βαθιά τραυματισμένες σχέσεις της χώρας με τη Δύση και με όλους σχεδόν τους γείτονές της και να προλάβει τα χειρότερα. Κοινός παρονομαστής των εξελίξεων είναι ότι καμία δύναμη, μικρή ή μεγάλη, δεν έχει συμφέρον να προωθεί την ενδυνάμωση της υπερφίαλης, ισλαμιστικής και απρόβλεπτης Τουρκίας.

Η Αρμενία στηρίζει την Κύπρο και καταδικάζει την τουρκική επιθετικότητα

20/11/2014 - 10:00

Την οδύνη του για την Τουρκική κατοχή στην Κύπρο εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Αρμενιας Hovik Abrahamyan, τονίζοντας ότι πρέπει με κάθε τρόπο να καταδικαστεί αυτή η κατοχή. Εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξη του στην απόφαση του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη να αναστείλει τη συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι ήταν σωστή κίνηση

Σελίδες

Subscribe to Κύπρος