χρεή

Οι πεθαμένοι δεν πληρώνουν χρέη

30/05/2017 - 18:50

Η χρεοκοπία, η στάση πληρωμών δεν μπορεί να δαιμονοποιείται, αφού αποτελεί συνηθισμένη διεθνή πρακτική για πολίτες,επιχειρήσεις και κράτη. Σε περίπτωση υπέρογκων χρεών,οι δανειστές μπορεί να εισπράξουν μέρος των δανείων τους, μόνο αν δώσουν τη δυνατότητα στο υπερχρεωμένο να απαλλαγεί από μεγάλο μέρος του δυσβάσταχτου φορτίου των υπέρογκων χρεών.

Eurogroup : 27-36 δις ( 15-20% του ΑΕΠ) αποφασίστηκε να καταβάλλει ετησίως η Ελλάδα για χρέη

25/05/2016 - 19:45

Παρ' όλο το ξεβράκωμα της ΠΦΑ με το φορομπηχτικό και εισοδηματοκτόνο πολυνομοσχέδιο και το προδοτικό ξεπούλημα της δημοσιας περιουσίας, η πολυαναμενόμενη σύνοδος του Eurogroup, αποτελείωσε τη χώρα μας.

Κατάσχουν αποθεματικά δημοσίου και τραπεζικές καταθέσεις για αποπληρωμή κρατικών υποχρεώσεων

28/04/2016 - 19:30

Σε επανάληψη του περσινού σεναρίου που κατέληξε στο εφιαλτικό «αριστερό» μνημόνιο του Ιουλίου διενεργείται η φετινή διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, με συνεχή αναβολή της κατάληξής της, μέχρις ότου η κυβέρνηση στερηθεί εντελώς από ρευστότητα και δεχτεί αμαχητί τις εξοντωτικές απαιτήσεις των δανειστών.

Το ευρώ πάση θυσία απαιτεί εκταμίευση 18 δις ετησίως για πληρωμή χρεών !

15/03/2016 - 10:15

Τα ποσά που καλούμαστε να καταβάλλουμε για την αποπληρωμή των χρεών μας ανέρχονται σε ιλιγγιώδη μεγέθη της τάξης των 18-20 δις, δηλ. το 10-12% του ΑΕΠ ετησίως. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και της ίδιας της Αγκέλας Μέρκελ,η οποία έχει αναφέρει πως,

Ο μέγας μύθος ότι το χρέος το κληρονομήσαμε από το παρελθόν και ειδικότερα από τη δεκαετία του 1980 και το σημερινό αριστερό ξεπούλημα της χώρας

11/01/2016 - 14:00

Το ιστόγραμμα που παρατίθεται πιο κάτω εδώ, καταρρίπτει πανηγυρικά τον τεράστιο μύθο που διακινείται συστηματικά από τα κατοχικά ΜΜΕ και αναπαράγεται εύκολα από πολλούς, ότι το σημερινό τεράστιο ελληνικό χρέος το κληρονομήσαμε από το παρελθόν και ειδικότερα από τη δεκαετία του 1980. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το ιστόγραμμα που προέρχεται από επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Eurostat, το χρέος της χώρας μας σε αναλογία του ΑΕΠ, κατά μέσο όρο στη δεκαετία του 1980, όπως και στη δεκαετία του 1970, ήταν κάτω από το 50%.

Επαίτης στα τέσσερα η κυβέρνηση για την αναμενόμενη δόση των 2 δις

Στα τέσσερα βρίσκεται για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση, αφού  σέρνεται ως επαίτης εκλιπαρώντας για την αναμενόμενη δόση των 2 δις που τη χρειάζεται για την πληρωμή παλαιότερων χρεών. Στο παρά πέντε του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας., εμφανίσηκε σοβαρή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές να παραμένουν άτεγκτοι και αμετακίνητοι στις ακραίες απαιτήσεις τους για τα κόκκινα δάνεια και άλλα θέμ
07/11/2015 - 11:15

Στα τέσσερα βρίσκεται για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση, αφού σέρνεται ως επαίτης εκλιπαρώντας για την αναμενόμενη δόση των 2 δις που τη χρειάζεται για την πληρωμή παλαιότερων χρεών. Στο παρά πέντε του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας., εμφανίσηκε σοβαρή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές να παραμένουν άτεγκτοι και αμετακίνητοι στις ακραίες απαιτήσεις τους για τα κόκκινα δάνεια και άλλα θέματα.

Οι πύλες της οικονομικής κόλασης για τον Έλληνα φορολογούμενο άνοιξαν

25/10/2015 - 02:45

Με το χέρι στην τσέπη θα βρίσκονται οι Έλληνες για τους επόμενους μήνες προκειμένου να καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Το ραντεβού με την εφορία έφτασε, φόροι ανέβηκαν στο Taxis, άλλοι ανεβαίνουν τις επόμενες μέρες και σε κάθε περίπτωση ο χειμώνας θα είναι θερμός...

ΣΟΚ: 28 άνθρωποι αυτοκτόνησαν στην Κρήτη το 2015

27/09/2015 - 22:30

Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν αποχαιρετήσουμε το 2015 κι όμως ήδη η Κρήτη μετρά 28 ανθρώπους που αποφάσισαν να κόψουν το νήμα της ζωής τους. Οι κύριες αιτίες που οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους στο να μετατραπούν μέσα σε μία στιγμή αυτόχειρες, ήταν τα χρέη και οι οικονομικές δυσκολίες.

Η προδοτική στάση των ελληνικών μνημονιακών κυβερνήσεων στο ψήφισμα του ΟΗΕ για τις δυνατότητες αναδιάρθρωσης των χρεών

13/09/2015 - 11:15

Οι διπλωματικοί εκπρόσωποι της κατοχικής Ελλάδας ψήφισαν ενάντια στο ψήφισμα του ΟΗΕ που παρέχει τη δυνατότητα σε υπερχρεωμένες χώρες να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους. Η ευρωμνημονιακή ελληνική κυβέρνηση υπάκουσε πειθήνια στις εντολές της ΕΕ και απείχε από τη σχετική ψηφοφορία, όπου το ψήφισμα εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία.

Αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου

08/09/2015 - 10:45

Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου τον Ιούλιο αλλά και οι επιστροφές φόρου που εκκρεμούσαν.
Συγκεκριμένα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από τα 4,595 δισ. ευρώ ανέβηκαν σε 4,959 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα οι επιστροφές φόρου που εκκρεμούσαν διαμορφώθηκαν σε 781 εκατ. ευρώ από 733 εκατ. τον περασμένο Ιούνιο.

Μεγαλοστέλεχος της Goldman Sachs (που έχει παραιτηθεί) αποκαλύπτει την απάτη Σημίτη-Γιάννου

20/07/2015 - 16:15

ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ!

Πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs, της τράπεζας που οδηγεί τον παγκόσμιο καπιταλισμό, αφανίζει και δημιουργεί εθνικές Οικονομίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας την απάτη Σημίτη – Παπαντωνίου

Τομά Πικετί: Η Γερμανία δεν αποπλήρωσε ποτέ τα παλιά χρέη της

07/07/2015 - 17:45

Η γαλλική εφημερίδα Liberation από την Τρίτη το πρωί κάνει εκτενείς αναφορές στον Τομά Πικετί και στην συνέντευξη που έδωσε πριν λίγα 24ωρα ο διαπρεπής οικονομολόγος στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
«Η Γερμανία είναι η χώρα η οποία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ το εξωτερικό της χρέος, ούτε μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ούτε μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Δεν μπορεί να κάνει μάθημα σε άλλες χώρες», τονίζει ο Γάλλος οικονομολόγος.

Πως θα γίνει η συγκροτημένη μετάβαση στη δραχμή και οι ευεργετικές συνέπειες για τη χώρα μας

25/06/2015 - 10:30

H ένταξή μας στην ευρωζώνη το 2002, έγινε με σκοπό να ισχυροποιηθεί η ελληνική οικονομία και να βελτιωθεί το βιοτικό μας επίπεδο. Όμως, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ουδέποτε με τη δραχμή σε ειρηνικές περιόδους, βιώσαμε παρόμοια τραγωδία όπως η σημερινή.

«Ώδινες όρος και έτεκεν μην».

23/06/2015 - 10:30

«Ώδινες όρος και έτεκεν μην». Ύστερα από έξι μήνες αέναων διαπραγματεύσεων και Βαρουφάκειας ατέλειωτης πολυλογίας διανθισμένης ανάμεικτα με προσφορά ρόδων και ύβρεων προς τους τοκογλύφους βασανιστές μας του Βερολίνου, τελικά η «πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση», προσγειώθηκε στο ρεαλισμό του νεοφιλευθερισμού και την αναγκαιότηττα της υποταγής

Τώρα είναι η ώρα

07/06/2015 - 21:45

"Οι πιστωτές έχουν καλύτερη μνήμη από τους οφειλέτες.! "Το είπε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, διακεκριμένος πολιτικός, συγγραφέας και επιστήμονας των ΗΠΑ (1706-1790).Καιρός είναι , οι πιστωτές της χώρας να μην μας ξεχάσουνε ποτέ. ! Καιρός είναι , με ένα μεγάλο πατριωτικό ΟΧΙ,...

Ιστορικά παραδείγματα διαγραφής χρεών

08/05/2015 - 14:00

Η πράξη της άρνησης πληρωμής του δημόσιου χρέους αποτελεί έννομη πράξη, κατά το διεθνές δίκαιο, ενώ αρκετές χώρες, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων, έχουν προσφύγει σε αυτή, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας που έχει κηρύξει ήδη τέσσερις επίσημες πτωχεύσεις. Οι πιστωτές μπορούν να διεκδικήσουν βέβαια την αποπληρωμή του χρέους, ασκώντας το δικαίωμα προσφυγής στα διεθνή ή εσωτερικά δικαστήρια των χωρών.

Wall Street Journal : Βουνό τα χρέη

Wall Street Journal : Βουνό τα χρέη
26/02/2015 - 23:45

Αντιμέτωπη με τεράστιο βουνό χρεών βρίσκεται η χώρα και η ελληνική κυβέρνηση καθώς εντός του 2015 καλείται να βρει σχεδόν 30 δις ευρώ προκειμένου να πληρώσει τους δανειστές.

Ο Λύκος Σόϊμπλε κραταέι μαστίγιο και δε μας δίνει δεκάρα, παρ' όλο που ο Γιάνης δηλώνει αφοσίωση και αγάπη!

26/02/2015 - 12:30

Ο κύριος Βόλφαγκ( Λύκος) Σόιμπλε κραδαίνει μαστίγιο, μας πιάνει από το λαιμό και το χαίρεται. Χθές δήλωσε χαιρέκακα ότι, «δε θα δοθεί ούτε ένα ευρώ, πριν η Ελλάδα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της». Και συμπλήρωσε ότι «αν εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους, τότε θα μπορέσουν να λάβουν τις δόσεις που απομένουν». Οι οποίες ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ από τις δόσεις του προγράμματος και 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη του Ευρωσυστήματος από τα ελληνικά ομόλογα.

Σελίδες

Subscribe to χρεή