φόροι

Έρχονται και νέα σκληρά μέτρα για να αποπληρώσουμε τα ιλιγγιώδη ποσά για χρέη που απαιτούν οι δανειστές

26/10/2016 - 21:42

Τα ιλιγγιώδη ποσά που καλούμαστε να καταβάλλουμε για το διαρκώς αυξανόμενο μέσα στην ευρωζώνη χρέος, προκαλούν ζάλη. Το εξωφρενικό μέγεθος των ποσών αυτών δεν δημοσιοποιείται, αφού κάτι τέτοιο οδηγεί σε αυτονόητα συμπεράσματα. Μόνο από δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΕ

Πλειστηριαμοί,κατασχέσεις και νέοι φόροι σε ακίνητα, μερίσματα, καύσιμα,ποτά,τσιγάρα,τέλη κυκλοφορίας,τηλέφωνα, κλπ., για να πάρουμε τη δόση μας

27/09/2016 - 12:44

Έρχεται και νέα φοροκαταιγίδα για να πάρουμε τη δόση μας με ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του 3ου μνημονίου. Σύντομα ξεκινά και η δεύτερη αξιολόγηση που φέρνει ευρείας κλίμακας ανατροπές στα εργασιακά δεδομένα, κατάργηση φοροαπαλλαγών, μαζικές κατασχέσεις

Η εξέγερση της μεσαίας τάξης

18/01/2016 - 11:45

H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ "αξιοποιεί" με ταξικά κριτήρια τις μνημονιακές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, δεν απομένει παρά ο ξεσηκωμός της μεσαίας τάξης ως έσχατο μέσο αποτροπής ενός παραλογισμού
Η αύξηση- μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων- των φόρων, δεν φέρνει έσοδα. Φέρνει άλλες καταστάσεις, τις οποίες γνωρίζουν πολύ καλά οι κυβερνώντες, μεταξύ των οποίων και την εξαθλίωση των μεσαίων αστικών στρωμάτων.

Καταιγίδα 'αριστερών' φόρων στη χώρα του ευρώ πάση θυσία

03/01/2016 - 12:45

Καταιγίδα "αριστερών" φόρων μας περιμένει με την έλευση του 2016 στη χώρα του "ευρώ πάση θυσία". Η Πρώτη Φορά Αριστερά πρέπει να μαζέψει πολλά λεφτά για να τα δώσει στους δανειστές οι οποίοι θα μας δανείσουν και πάλι για να πληρώσουμε τα προηγούμενα δανεικά. Είναι πρωτοφανής η επερχόμενη φοροκαταιγίδα, η οποία προδικάζει μαύρες εξελίξεις για τη χώρα. Οι Τσιπραίοι χωρίς αιδώ, χωρίς τσίπα, έχουν βάλει σκοπό να μας γονατίσουν και να μας παραδώσουν αμχητί στους ασύδοτους δανειστές.

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει... ραντεβού με την Εφορία ώς το τέλος του 2016

28/11/2015 - 12:15

Ραντεβού με την Εφορία θα έχουν κάθε μήνα οι φορολογούμενοι, τουλάχιστον ως τον Δεκέμβριο του 2016, αφού για λόγους αύξησης της εισπραξιμότητας το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών είναι να σπάσουν οι φορολογικές υποχρεώσεις του 2016 σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις.

Η φοροκαταιγίδα του 2016

21/11/2015 - 18:00

Το 2016 «χαμένοι» θα είναι όλοι ανεξαιρέτως, μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων, και επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Προϋπολογισμός που την Παρασκευή κατατέθηκε στη Βουλή. Οι πρόσθετοι φόροι θα αποτυπωθούν και θα εξειδικευθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο που πρέπει βάσει μνημονίου να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος του τρέχοντος μηνός. Από μια πρώτη ματιά πάντως, η φορολογική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

Φόρος 26% από το πρώτο ευρώ με βάση τα τεκμήρια!

02/11/2015 - 13:30

Να φορτωθούν ξανά με φόρους για τεκμαρτά εισοδήματα που θα υπολογίζει μόνη της η Εφορία με βάση τα τεκμήρια κινδυνεύουν εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της κρίσης που δεν βγάζουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα (είτε επειδή είναι άνεργοι, είτε έμειναν απλήρωτοι είτε συντηρούν τη μικρή επιχείρησή τους μπαίνοντας μέσα και τρώγοντας από τα έτοιμα).

Άφαντος ο θησαυρός απο το φορολογικό ρεσάλτο

31/10/2015 - 15:15

Η φορολεηλασία που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση από τον περασμένο Αύγουστο, με την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, στα εισοδήματα και την περιουσία των πολιτών προκαλεί την αγανάκτηση, το θυμό και την οργή όλης της ελληνικής κοινωνία. Η αύξηση των άμεσων και ιδιαίτερα των έμμεσων φόρων αποτελούν, σύμφωνα με τους δανειστές που υπαγορεύουν και την κυβέρνηση που εκτελεί, τις απαραίτητες «μεταρρυθμίσεις» για να ξεπεραστεί η κρίση, να αποκατασταθεί η δημοσιονομική ισορροπία (!), να βγούμε στις αγορές και ν’ αρχίσει η οικονομική ανάπτυξη!

Οι πύλες της οικονομικής κόλασης για τον Έλληνα φορολογούμενο άνοιξαν

25/10/2015 - 02:45

Με το χέρι στην τσέπη θα βρίσκονται οι Έλληνες για τους επόμενους μήνες προκειμένου να καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Το ραντεβού με την εφορία έφτασε, φόροι ανέβηκαν στο Taxis, άλλοι ανεβαίνουν τις επόμενες μέρες και σε κάθε περίπτωση ο χειμώνας θα είναι θερμός...

Ο ΕΝΦΙΑ ανέβηκε στο Taxisnet

21/10/2015 - 09:00

Στο Taxis βρίσκονται τα περισσότερα από τα 6 εκατομμύρια εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Οι ιδιοκτήτες θα κληθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την πληρωμή του.

Μνημόνιο 2016: Φορολόγηση αγροτών, κατάργηση ΕΚΑΣ, πλειστηριασμοί, εργασιακά στα νέα προαπαιτούμενα

19/10/2015 - 08:30

Το νέο μνημόνιο θα έρθει την άνοιξη του 2016, μετά την εφαρμογή και της δεύτερης λίστας προαπαιτούμενων, που θα οδηγήσει στην αποδέσμευση της επόμενης υποδόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ. Η λίστα αυτή με τα νέα προαπαιτούμενα θα διαμορφωθεί από το EuroWorking Group (EWG), δηλαδή τους εκπροσώπους των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που αναμένεται να συνεδριάσουν την Τετάρτη.

Αρμαγεδώνας φόρων! Με «καπέλο» 60% ο φετινός ΕΝΦΙΑ!

19/10/2015 - 08:15

ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ 2007. Έως τέλος του μηνός θα πρέπει να πληρωθούν τα νέα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) που ενδέχεται όμως να αναρτηθούν από Τρίτη ή στα μέσα στης εβδομάδος. Παράλληλα από σήμερα πρέπει να υποβληθούν και οι δηλώσεις ΦΠΑ γ΄τριμήνου (ή μηνός Σεπτεμβρίου) που οι υπόχρεοι πρέπει να πληρώσουν άμεσα, ενώ άμεσα θα αναρτηθούν και τα εκκαθαριστικά με τις αλλαγές που επήλθαν στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών και θα πρέπει να πληρωθούν έως τέλος του μηνός.

Παρανοϊκό διπλό πλήγμα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

12/10/2015 - 09:45

Δυο καίρια πλήγματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων και ιδίως στη μικρή και τη μεσαία ιδιοκτησία, φέρνει το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφίσει η Βουλή. Πρώτον, ΕΝΦΙΑ πληρώνουν οι πάντες, ακόμη και όσοι επιβαρύνονται μόνο με 10 ευρώ και δεύτερον, καθιερώνονται υψηλοί φορολογικοί συντελεστές για τα ενοίκια, ακόμα και γι' αυτά που δεν εισπράττουν οι ιδιοκτήτες. Έτσι ούτε έξωση θα μπορούν να κάνουν σε όσους δεν πληρώνουν το ενοίκιο, αφού απαγορεύεται εκ του νόμου, αλλά και τον φόρο θα πρέπει να πληρώσουν για ενοίκια που δεν πήραν!

Ξεκινάει από Δευτέρα η νέα καταιγίδα φόρων

04/10/2015 - 09:30

Το σήμα για να ξεκινήσει η φοροκαταιγίδα έπεσε. Από αύριο ξεκινάει ένας Γολγοθάς για επιχειρηματίες, αγρότες, ιδιοκτήτες ακινήτων και όλους τους φορολογούμενους. 

Πρώτοι στη λίστα μέτρων είναι πάνω από 400.000 αγρότες και οι επιχειρήσεις, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν αναδρομικά για το 2014 αυξημένη προκαταβολή φόρου και συγκεκριμένα 55% και 100%. 

Χορεύοντας με τους φόρους έως το Δεκέμβριο (και όχι μόνο)

30/09/2015 - 14:30

Φοροκαταιγίδα θα πλήξει εκατομμύρια πολίτες από αύριο, 1η Οκτωβρίου. Με αποκορύφωμα τον ΕΝΦΙΑ τα … ακραία φορολογικά φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015. Και φυσικά αυτή είναι η πρώτη φάση, αφού ακολουθούν και επόμενες.

Έρχεται τον Οκτώβριο το πρώτο κύμα φόρων

27/09/2015 - 18:30

Μέσα στον Οκτώβριο έρχεται το πρώτο κύμα φόρων που θα πλήξει αγρότες, νησιώτες και ιδιοκτήτες με εισοδήματα από ενοίκια. Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους δανειστές προετοιμάζει τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα που θα γίνουν σε βάθος τριετίας, αλλά και το νομοσχέδιο που θα συνοδεύσει τον νέο προϋπολογισμό του 2016 στη Βουλή.

Στον αέρα ο προϋπολογισμός: 4 δισ. ευρώ έπεσαν έξω τα έσοδα στο οκτάμηνο

24/09/2015 - 19:00

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2015, τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 30.765 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 4.153 εκατ. ευρώ ή 11,9 % έναντι του στόχου.

Σελίδες

Subscribe to φόροι