Δανία: Αν δεν μιλάς δανέζικα, αγγλικά ή γερμανικά δεν μπαίνεις στα club

Τετ, 20/01/2016 - 09:00

Αυστηρούς κανόνες για την είσοδο στα νυχτερινά μαγαζιά έχουν υιοθετήσει οι καταστηματάρχες στη Δανία. Οι πελάτες θα πρέπει να δείξουν την ικανότητα τους ότι μπορούν να μιλήσουν δανέζικα, γερμανικά ή αγγλικά. 
Αυτό συνέβη γιατί υπήρχαν πολλαπλά παράπονα από γυναίκες θαμώνες για παρενόχληση από άνδρες που στην πλειοψηφία τους είναι μετανάστες. Τις πλησίαζαν και τους κάνουν ανήθικες προτάσεις, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα. 
«Πολλοί μετανάστες, κυρίως άνδρες που αναζητούν άσυλο βγαίνουν έξω τα σαββατοκύριακα χωρίς να ξέρουν τους κανόνες. Όταν βλέπουν μια γυναίκα κάνουν σαν τρελοί, προσπαθούν να τις αγγίξουν και να τους βγάλουν τα ρούχα», δήλωσε ένας εργαζόμενος σε νυχτερινό κλαμπ. 
«Αν έρθει ένα γκρουπ θαμώνων που δείχνει απειλητική συμπεριφορά και δεν καταλαβαίνει από λόγια τότε έχουμε πρόβλημα», πρόσθεσε 
Τέλος οι ντόπιοι δηλώνουν ότι «δεν μπορείς να κάνεις ένα γενικό νόμο που θα λέει ότι δεν μπορείς να μπεις σε μαγαζιά αν είσαι από συγκεκριμένη χώρα, αυτό δημιουργεί πρόβλημα και έχει γίνει στο παρελθόν». 
Η τακτική αυτή εφαρμόζεται σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης τουλάχιστον τριών πόλεων στη Δανία. Η νέα πολιτική τους ορίζει ότι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε πελάτες οι οποίοι αδυνατούν να επικοινωνήσουν με το προσωπικό, σύμφωνα με την Local Denmark. Επιπλέον, κάποια από τα κλαμπ έχουν προσλάβει επιπλέον προσωπικό ασφαλείας. 

Πηγή: protothema.gr