δανειστές

Έρχονται και νέα σκληρά μέτρα για να αποπληρώσουμε τα ιλιγγιώδη ποσά για χρέη που απαιτούν οι δανειστές

26/10/2016 - 21:42

Τα ιλιγγιώδη ποσά που καλούμαστε να καταβάλλουμε για το διαρκώς αυξανόμενο μέσα στην ευρωζώνη χρέος, προκαλούν ζάλη. Το εξωφρενικό μέγεθος των ποσών αυτών δεν δημοσιοποιείται, αφού κάτι τέτοιο οδηγεί σε αυτονόητα συμπεράσματα. Μόνο από δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΕ

Το ιλιγγιώδες ποσό των 27-36 δις ετησίως πληρώνουμε για χρέη από τα οποία το 90% επιστρέφει στους δανειστές !

08/07/2016 - 23:38

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας σήμερα. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα στο τελευταίο Eurogroup, η Ελλάδα πληρώνει για τόκους και χρεολύσια το 15% μέχρι το 2020 και στη συνέχεια το 20% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει 27 δις στην πρώτη περίπτωση και 36 δις στη

Το ευρώ πάση θυσία απαιτεί εκταμίευση 18 δις ετησίως για πληρωμή χρεών !

15/03/2016 - 10:15

Τα ποσά που καλούμαστε να καταβάλλουμε για την αποπληρωμή των χρεών μας ανέρχονται σε ιλιγγιώδη μεγέθη της τάξης των 18-20 δις, δηλ. το 10-12% του ΑΕΠ ετησίως. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και της ίδιας της Αγκέλας Μέρκελ,η οποία έχει αναφέρει πως,

Οι δανειστές και το σχέδιο του Τσίπρα

15/01/2016 - 00:45

Η λογική με την οποία βαδίζει η δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα είναι απλή: Υλοποιούμε όλες τις δεσμεύσεις μας, άρα ολοκληρώνουμε επιτυχώς την αξιολόγηση και αναμένουμε τα ανταλλάγματα με την ένταξη της χώρας στη διαδικασία της ποσοτικής χαλάρωσης και την ελάφρυνση του χρέους, εξασφαλίζοντας επιτέλους μια κανονικότητα στη ρευστότητα και οδηγώντας τη χώρα προς μια διέξοδο από το σπιράλ της ύφεσης.

Μαύρη πελώρια τρύπα το ελληνικό χρέος που αυξάνεται συνεχώς

Με πελώρια μαύρη τρύπα μοιάζει το τοπίο του συνολικού χρέους του χώρας που κατά ορισμένους υπολογισμούς σήμερα πρέπει να ανέρχεται στα 230 δις ευρώ. Γεγονός είναι ότι, παρ' όλες τις αναδιαρθρώσεις, τις ανακεφαλαιοποιήσεις, τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και την ακραία λιτότητα, το ελληνικό χρέος συνεχίζει να αυξάνεται και να πνίγει την ελληνική οικονομία.Υπολογίζεται ότι, κάθε χρόνο η χώρα πρέπει να καταβάλει σε τοκοχρεωλύσια τουλάχιστον το 10 % τοιυ ΑΕΠ δηλ. περίπου 18 δις ευρώ.
04/01/2016 - 15:30

Με πελώρια μαύρη τρύπα μοιάζει το τοπίο του συνολικού χρέους του χώρας που κατά ορισμένους υπολογισμούς σήμερα πρέπει να ανέρχεται στα 230 δις ευρώ. Γεγονός είναι ότι, παρ' όλες τις αναδιαρθρώσεις, τις ανακεφαλαιοποιήσεις, τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και την ακραία λιτότητα, το ελληνικό χρέος συνεχίζει να αυξάνεται και να πνίγει την ελληνική οικονομία.Υπολογίζεται ότι, κάθε χρόνο η χώρα πρέπει να καταβάλει σε τοκοχρεωλύσια τουλάχιστον το 10 % τοιυ ΑΕΠ δηλ. περίπου 18 δις ευρώ.

Θολό το πολιτικό τοπίο

04/01/2016 - 11:45

Πολύ μεγάλη συζήτηση γίνεται τον τελευταίο καιρό για το μέλλον του παρόντος κυβερνητικού σχήματος. Κι αυτό με αφορμή τα δύσκολα, που βρίσκονται μπροστά μας, με πρώτα θέματα το ασφαλιστικό και αυτό της φορολογίας των αγροτών.
Τα δύο αυτά θέματα που θα πλήξουν συνταξιούχους με τις μειώσεις και αγρότες με τις πρόσθετες επιβαρύνσεις, αναμένεται να πάρουν μορφή νομοσχεδίων εντός του Ιανουαρίου.

Die Welt: Το 2016 θα οδηγήσει την Ελλάδα και τους δανειστές της σε νέα σύγκρουση

03/01/2016 - 14:30

Ανάμεσα στις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ το 2016 συγκαταλέγει η γερμανική εφημερίδα Die Welt σε σημερινό της άρθρο και το ζήτημα της ελληνικής κρίσης, σύμφωνα με η Deutsche Welle.«Το 2016 θα οδηγήσει αναπόφευκτα την Ελλάδα και τους δανειστές της σε νέα σύγκρουση» παρατηρούν οι συντάκτες του άρθρου.

Καταιγίδα 'αριστερών' φόρων στη χώρα του ευρώ πάση θυσία

03/01/2016 - 12:45

Καταιγίδα "αριστερών" φόρων μας περιμένει με την έλευση του 2016 στη χώρα του "ευρώ πάση θυσία". Η Πρώτη Φορά Αριστερά πρέπει να μαζέψει πολλά λεφτά για να τα δώσει στους δανειστές οι οποίοι θα μας δανείσουν και πάλι για να πληρώσουμε τα προηγούμενα δανεικά. Είναι πρωτοφανής η επερχόμενη φοροκαταιγίδα, η οποία προδικάζει μαύρες εξελίξεις για τη χώρα. Οι Τσιπραίοι χωρίς αιδώ, χωρίς τσίπα, έχουν βάλει σκοπό να μας γονατίσουν και να μας παραδώσουν αμχητί στους ασύδοτους δανειστές.

Ποτέ κανένα πρόβατο δε γλίτωσε βελάζοντας από τη σφαγή

31/12/2015 - 10:00

Η Πρώτη Φορά Αριστερά (ΠΦΑ) κλαψουρίζοντας, βελάζοντας και επαιτώντας, εκλιπαρεί μόνιμα τους δανειστές και δυνάστες μας για την εκάστοτε αναμενόμενη δόση που τη χρειαζόμαστε για να πληρώσουμε παλαιότερα χρέη τα οποία διευρύνονται αενάως. Γιατί αν δεν πληρώσουμε τη δόση μας εγκαίρως, οι δανειστές θα μας τιμωρήσουν αποβάλλοντάς μας από τον «παράδεισο» της ευρωζώνης !

Θεσμοθετείται η κλοπή της δημόσιας περιουσίας από τους δανειστές και τους εδώ εντολοδόχους τους

12/12/2015 - 12:00

Στον απόλυτο έλεγχο των κατοχικών δανειστών του «ευρωπαράδεισου» καταλήγει το νέο υπερ Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, ύστερα από τις τελευταίες αποφάσεις που έλαβε η Τερατρόϊκα και μετέφερε ως εντολές στους εδώ εντολοδόχους της που παριστάνουν την κυβέρνηση και μάλιστα την….. Πρώτη Φορά Αριστερή κυβέρνηση. Το νέο Ταμείο αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί και να ξεπουλάει σε επιτήδειους κόρακες των διεθνών αγορών από το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Έρχονται τα "κοράκια" για να διαχειριστούν κάθε είδους κόκκινα δάνεια ακόμα και για την πρώτη κατοικία

12/12/2015 - 11:45

Μετά την κλοπή και αφελληνισμό των τραπεζών, ο "ευρωπαράδεισος" ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την αγορά, διαχείριση και πώληση των «κόκκινων» δανείων από μη τραπεζικά ιδρύματα, τα γνωστά κοράκια των αγορών. Αρχικά αυτό θα αφορά τα μεγάλα επιχειρηματικά και στεγαστικά που δεν αφορούν στην κύρια κατοικία, Το σχετικό πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί άμεσα με συνοπτικές διαδικασίες ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεων των δανειστών και να δεχτούν την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ που χρειάζονται οι εδ'ώ κυβερνώντες υποτακτικοί των δανειστών.

Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας με τις καθυστερήσεις στην εκταμίευση της τελευταίας δόσης του δανείου

09/12/2015 - 18:00

Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας για την ελληνική οικονομία, με την κυβέρνηση να στέκεται στα τέσσερα εκλιπαρόντας τη χορήγηση της δόσης που έχει συμφωνηθεί να δοθεί αλλά οι δανειστές καθυστερούν να εκταμιεύσουν απαιτώντας ολοένα και περισσότερες παραχωρήσεις από τους εδώ ιθαγενείς.

Die Welt: Η Ελλάδα θυμίζει «ακυβέρνητο πλοίο», αναβάλλεται η συζήτηση για το χρέος...

07/12/2015 - 16:15

Καταστροφικό χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα των πολύμηνων διαπραγματεύσεων Ελλάδας-δανειστών η γερμανική Welt. Σύμφωνα με πληροφορίες της, η πρώτη αξιολόγηση θα καθυστερήσει περαιτέρω και δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι.
Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, «ο Αλέξης Τσίπρας προκαλεί και πάλι αναστάτωση στην Ευρώπη. Η κυβέρνησή του έχει καθυστερήσει σημαντικά σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα.

Επαίτης στα τέσσερα η κυβέρνηση για την αναμενόμενη δόση των 2 δις

Στα τέσσερα βρίσκεται για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση, αφού  σέρνεται ως επαίτης εκλιπαρώντας για την αναμενόμενη δόση των 2 δις που τη χρειάζεται για την πληρωμή παλαιότερων χρεών. Στο παρά πέντε του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας., εμφανίσηκε σοβαρή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές να παραμένουν άτεγκτοι και αμετακίνητοι στις ακραίες απαιτήσεις τους για τα κόκκινα δάνεια και άλλα θέμ
07/11/2015 - 11:15

Στα τέσσερα βρίσκεται για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση, αφού σέρνεται ως επαίτης εκλιπαρώντας για την αναμενόμενη δόση των 2 δις που τη χρειάζεται για την πληρωμή παλαιότερων χρεών. Στο παρά πέντε του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας., εμφανίσηκε σοβαρή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές να παραμένουν άτεγκτοι και αμετακίνητοι στις ακραίες απαιτήσεις τους για τα κόκκινα δάνεια και άλλα θέματα.

Κόκκινα δάνεια: Δεν καλύφθηκε η απόσταση Αθήνας – δανειστών

24/10/2015 - 11:00

Με αστερίσκους, εκκρεμότητες και το χάσμα στα κόκκινα δάνεια να παραμένει, ολοκληρώθηκε ο τριήμερος μαραθώνιος επαφών του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των δανειστών. Η πρόταση των δανειστών περιλαμβάνει: α) Θέσπιση αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων (κοντά στα όρια της φτώχειας), β) Όριο αντικειμενικής αξίας του ακινήτου τα 120.000 €, αντί για 300.000 € για τον άγαμο και 450.000 € για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά, γ) Η συνολική οφειλή του δανειολήπτη να μην ξεπερνά τις 120.000 €.

Μήνυμα των δανειστών: Τα μέτρα δεν φτάνουν για να πάρει η Αθήνα τα 2 δισ. ευρώ

21/10/2015 - 10:45

Οι προθέσεις των δανειστών, για να ξεκλειδώσει η υπο-δόση των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, γίνονται πλέον ευκρινείς. Τα 48 προαπαιτούμενα που θα διαλύσουν ότι έχει απομείνει όρθιο στην Ελληνική οικονομία, θα πρέπει να "εφαρμοστούν" στο σύνολό τους και όχι μερικώς. Πρόκειται για ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με τα κόκκινα δάνεια, την πρώτη κατοικία, τις συνταξιοδοτήσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, αεροδρόμια, φυσικό αέριο και πολλά - πολλά άλλα.

Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!

08/10/2015 - 11:30

Κρίση του Μάρτη ΄87, ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια από τη Συρία κι οΆσαντ παρέταξε τα στρατεύματα της πατρίδας του για την Ελλάδα, στα σύνορα με την...
Τουρκία, τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, με σαφή διακήρυξη προς την Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!
Οκτώβρης 2015... η Ελλάδα -και της αριστεράς του A. Τσίπρα- συμπαραστέκεται στη φίλη και σύμμαχο Τουρκία εναντίον της Συρίας!

Τσακαλώτος: Αυτές είναι οι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης

07/10/2015 - 16:15

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εμφανίστηκε μιλώντας απόψε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Οι προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο είναι πολύ καλύτερες», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος και προσέθεσε ότι «σε αυτές βασίστηκε ο πρωθυπουργός όταν μίλησε για επιστροφή στην ανάπτυξη».
Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους είναι, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, οι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Σελίδες

Subscribe to δανειστές