δάνεια

Το μεγάλο κόλπο για την υφαρπαγή και κατοχή της χώρας μας

23/12/2016 - 11:10

Η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωζώνη με προοπτική τη βελτίωση της οικονομίας της και της ποιότητας ζωής. Όμως,το ακριβώς αντίθετο συνέβη. Ποτέ στην ιστορία της εκτός από περιόδους πολέμου, η χώρα δεν έζησε παρόμοια οικονομική καταστροφή. Η διάρκεια της βαθιάς ύφεσης που που βιώνουμε σήμερα έχει ξεπεράσει κατά πολύ και αυτή της μεγάλης κρίσης του 1939

Οι δανειστές μας φυλάκισαν στην παγίδα χρέους και στο ευρώ και τώρα κατακλέβουν και εξοντώνουν τη χώρα

04/12/2016 - 19:52

Συνεχίζεται το μεγάλο παραμύθι στη χώρα του «πάση θυσία στο ευρώ» ότι, το χρέος το κληρονομήσαμε από το παρελθόν. ‘Ότι τι είμαστε υπεύθυνοι για εθνικό πλιάτσικο και αφού μαζί τα φάγαμε, μαζί πρέπει να πληρώσουμε τώρα και τον λογαριασμό. Εκτός από τους εντεταλμένους αργυρώνυτους δημοσιογραφούντες και τηλεπερσόνες των συστημικών ΜΜΕ, υπάρχουν

Eurogroup : 27-36 δις ( 15-20% του ΑΕΠ) αποφασίστηκε να καταβάλλει ετησίως η Ελλάδα για χρέη

25/05/2016 - 19:45

Παρ' όλο το ξεβράκωμα της ΠΦΑ με το φορομπηχτικό και εισοδηματοκτόνο πολυνομοσχέδιο και το προδοτικό ξεπούλημα της δημοσιας περιουσίας, η πολυαναμενόμενη σύνοδος του Eurogroup, αποτελείωσε τη χώρα μας.

Handelsblatt.:Το 95% των δανείων στην Ελλάδα ύψους 220 δις ευρώ διοχετεύτηκε στις Ευρωπαϊκές Τράπεζες

05/05/2016 - 12:30

Λιγότερο από το 5% των δανείων, ύψους 220 δισεκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκαν για τη σωτηρία της Ελλάδας στα πέντε πρώτα χρόνια των μνημονίων, κατέληξαν στον ελληνικό προϋπολογισμό, ενώ τα υπόλοιπα πήγαν στη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών, σύμφωνα με 24σέλιδη έρευνα της "Ευρωπαϊκής Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας" (ESMT) του Βερολίνου, η οποία δημοσιεύεται, κατ΄αποκλειστικότητα, σήμερα

Στα «κοράκια» και η μοναδική κατοικία!

04/01/2016 - 08:00

Με μια δεύτερη συστημένη επιστολή -σε αρκετά πιο αυστηρό ύφος και τόνο- ξεκινά η νέα χρόνια για τους κόκκινους δανειολήπτες που δεν ανταποκρίθηκαν στις αρχικές επιστολές που έστειλαν οι τράπεζες. Οι επιστολές που έστειλαν οι τράπεζες αποτελούν την τελευταία ευκαιρία συμβιβασμού, καθώς όσοι δανειολήπτες δεν ανταποκρίθηκαν συμπληρώνοντας την τυποποιημένη κατάσταση οικονομικής πληροφόρησης που συνοδεύει τις επιστολές των τραπεζών κινδυνεύουν άμεσα να θεωρηθούν μη συνεργάσιμοι, γεγονός που επιτρέπει στις τράπεζες να προβούν σε καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και συνεπώς να κινήσουν διαδικασίες πλειστηριασμού.

Στα 314,5 δισ. αυξήθηκε το δημόσιο χρέος

23/11/2015 - 19:00

Στα 314,552 δισ. ευρώ ανήλθε το δημόσιο χρέους στα τέλη του γ' τριμήνου, καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 1,8 δισ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ.
Το χρέος είναι διαπραγματεύσιμο σε ποσοστό 23,8%, ενώ διαχωρίζεται σε τίτλους σταθερού επιτοκίου (31,5%) και κυμαινόμενου επιτοκίου σε ποσοστό 68,5%.

Κόκκινα δάνεια: Πλήρης προστασία μόνο για το 25% των δανειοληπτών – Στα χέρια ξένων funds τα περισσότερα δάνεια

18/11/2015 - 08:15

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, η συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, αφορά άμεσα στο 25% των δανειοληπτών και επιπλέον σε έναν στους τρεις οφειλέτες (35%) με βάση αντικειμενικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ενώ θα ισχύουν αυστηρές προϋποθέσεις σχετικά με τη συνεργασία των δανειοληπτών με τα πιστωτικά ιδρύματα.

Μνημόνιο 2016: Φορολόγηση αγροτών, κατάργηση ΕΚΑΣ, πλειστηριασμοί, εργασιακά στα νέα προαπαιτούμενα

19/10/2015 - 08:30

Το νέο μνημόνιο θα έρθει την άνοιξη του 2016, μετά την εφαρμογή και της δεύτερης λίστας προαπαιτούμενων, που θα οδηγήσει στην αποδέσμευση της επόμενης υποδόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ. Η λίστα αυτή με τα νέα προαπαιτούμενα θα διαμορφωθεί από το EuroWorking Group (EWG), δηλαδή τους εκπροσώπους των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που αναμένεται να συνεδριάσουν την Τετάρτη.

Απέκλεισαν διαγραφή του ελληνικού χρέους Μέρκελ και Λαγκάρντ

01/09/2015 - 15:00

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η νέα ρύθμιση του ελληνικού χρέους θα αφορά σε περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του και όχι σε κάποια διαγραφή του ή νέα μείωση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας έστειλαν τις τελευταίες ημέρες η καγκελάριος της Γερμανίας, κ. Αγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κ. Κριστίν Λαγκάρντ. Ταυτόχρονα, η κ. Μέρκελ έθεσε τον νέο «χρυσό κανόνα» που θα καθορίζει το κατά πόσο το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο ή μη, παραμερίζοντας επί της ουσίας τον έως σήμερα άτυπο «κανόνα» που προέβλεπε ότι θα πρέπει να είναι χαμηλότερο του 120% του ΑΕΠ.

Τι πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2015 euro-xreos.jpg

23/07/2015 - 14:45

Τα ποσά, αλλά και τις ημερομηνίες αποπληρωμής έως και τον Δεκέμβρη του 2015 καταγράφει το πρακτορείο Reuters σε τηλεγράφημά του.
Το πρακτορείο επισημαίνει την δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη η οποία είχε τονίσει πως η 20η Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία όσον αφορά τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα.
Επιπλέον, εάν το τρίτο πακέτο επικυρωθεί τον Σεπτέμβριο, η πρώτη τριμηνιαία αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα γίνει τον Δεκέμβριο.

Υπάρχουν συναλλαγματικά διαθέσιμα για να πάμε σε εθνικό νόμισμα;

23/07/2015 - 13:45

Ανάμεσα στα πιο ειδεχθή ψέματα που χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν ως μονόδρομο τη συμφωνία θανάτου με τους δανειστές, είναι η δήθεν ανυπαρξία συναλλαγματικών διαθεσίμων ώστε να φύγουμε από το ευρώ και να πάμε σε εθνικό νόμισμα. Υπάρχουν λοιπόν, ή δεν υπάρχουν;

Γαϊτανάκι διόγκωσης του χρέους : Πήραμε έντοκο δάνειο-γέφυρα 7 δις και καταβάλλουμε σε προηγούμενα δάνεια 4,2 δις.

21/07/2015 - 11:00

Άρχισε σήμερα η αποπληρωμή των υποχρεώσεων της Ελλάδας προς τους πιστωτές της. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έδωσε εντολή για την πλήρη εξόφληση των δόσεων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ.

«Το χρέος δεν πρέπει να πληρωθεί!»

29/06/2015 - 10:15

Κι όμως, τα τελεσίγραφα, οι εκβιασμοί και οι ταπεινώσεις εκ μέρους των πιστωτών δεν αποτελούν μονόδρομο για την ελληνική κυβέρνηση. Το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 18 Ιουνίου και σύντομα θα είναι διαθέσιμο και στα ελληνικά, τεκμηριώνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, στη βάση διεθνών ρητρών και πρόσφατων δεδικασμένων, ότι η μονομερής διαγραφή του δημόσιου χρέους είναι εφικτή.

Πως θα γίνει η συγκροτημένη μετάβαση στη δραχμή και οι ευεργετικές συνέπειες για τη χώρα μας

25/06/2015 - 10:30

H ένταξή μας στην ευρωζώνη το 2002, έγινε με σκοπό να ισχυροποιηθεί η ελληνική οικονομία και να βελτιωθεί το βιοτικό μας επίπεδο. Όμως, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ουδέποτε με τη δραχμή σε ειρηνικές περιόδους, βιώσαμε παρόμοια τραγωδία όπως η σημερινή.

Σε 86 δις έφτασαν τα κόκκινα ιδιωτικά δάνεια προς τις τράπεζες και αυξάνουν συνεχώς

26/10/2014 - 14:30

Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχαμε γράψει ότι τα κόκινα δάνεια μπορεί να φτάσουν τα 80 δις στο τέλος του χρόνου. Κάναμε λάθος. Πολύ πριν κλείσει το 2014, σε 86 δισ. ευρώ φθάνουν τα μη εξυπηρετούμενα χρέη προς τις τράπεζες σημειώνοντας συνεχή αύξηση με απρόβλεπτη πλέον εξέλιξη.

Ανοικτή επιστολή στους δανειολήπτες

10/05/2014 - 20:00

Η μνημονιακή κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο σε βάρος της χώρας εκτελώντας τις εντολές της Τρόικα και του Βερολίνου. Ο έλεγχος του χρήματος, του ευρώ, είναι το υπερόπλο με το οποίο οι Γερμανοί έχουν καταλάβει τη μισή Ευρώπη και τη χώρα μας, αφού απέτυχαν σε δύο προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους με τις σιδερόφρακτες στρατιές τους. Τότε, δε μας έπαιρναν τα σπίτια. Σήμερα το κάνουν και αυτό. Ποτέ στο παρελθόν με τη δραχμή δε ζήσαμε παρόμοια τραγωδία όπως η σημερινή...

Όταν την πατρίδα την έσωζαν Έλληνες

19/04/2014 - 23:15

Ο ελληνικός λαός δεν ζει μια τυχαία τραγωδία. Το κόλπο ήταν στημένο από την εποχή Σημίτη. Η χώρα μπούκωσε με «φτηνά» δάνεια για να κάνει ολυμπιακές φιέστες και φαραωνικά έργα τύπου Ρίο-Αντίρριο, ενώ ο κόσμος...

Σελίδες

Subscribe to δάνεια